Leer de Salsa Caleña: Bewegingen en Ritmes uit Colombia 🇨🇴
De dansstijl die momenteel een grote hype is op Social media

Ben je er klaar voor om meer te improviseren op de dansvloer en wil jij ook je danservaring naar een nieuw niveau tillen? Dan nodigen we je uit om op zondag 21 November om 15:00 – 17:00 in Hilversum, deel te nemen aan de Salsa Caleña Masterclass.

We hebben een hele speciale gast met een prachtig dansportfolio en een sterke passie voor dans. Stefanny Moreno afkomstig uit Colombia, Cali. Is een primeur in Nederland!
Niet alleen een danstalent, maar ook bekend van onder andere:

🔥 Got Talent España 2021
🏆 x4 times World Salsa Championship
📺 World Of Dance on NBC

Deze professionele danseres geeft jou niet alleen het gevoel mee, maar ook de authentieke technieken op hoog niveau die je nodig hebt om Salsa Caleña te leren.

Naast dat het een mooie aanvulling is op de dansvloer, doet deze dansstijl het ook erg goed op social media. In de afgelopen periode is het een grote hype geworden op TikTok en Instagram, iets waar Stefanny een grote bijdrage aan heeft geleverd met haar mooie dansvideo’s.

De perfecte Masterclass om te werken aan je improvisatie, stabiliteit & lichaamscontrole!

Doe mee met de meest complete en leuke Salsa Caleña Masterclass waarin elk beweging stap voor stap wordt uitgelegd. Tijdens deze les krijg je technieken mee die jouw vaardigheden vergroten, zodat je meer controle hebt over je bewegingen en nog meer plezier kunt maken op de dansvloer. 🕺

Het niveau van de les is Intermediate/Advanced.

Partnering Masterclass

Wat is de Salsa Caleña?

De Salsa Caleña stijl wordt gekenmerkt door zijn snelheid, waarbij de voetbewegingen alle muziekinstrumenten tot in de perfectie volgen, en door zijn spectaculaire acrobatische figuren. Cali Style Salsa, ook bekend als Colombiaanse Salsa, is gevestigd in de Colombiaanse stad Cali. Cali is ook bekend als de “Capital de la Salsa” (de Salsa-hoofdstad van de wereld); omdat salsamuziek het belangrijkste genre is op feesten, nachtclubs en festivals in de 21e eeuw.

Een groot verschil tussen Cali Style en de andere stijlen is het voetenwerk met snelle stappen. Ze voeren niet de Cross-body Lead of de “Dile Que No” uit zoalsbij de andere salsa stijlen.

Een van de grootste verschillen met de andere soorten Salsa is dat de dansers op hun plaats stappen in plaats van Cross-Body-leads of cirkelvormige bewegingen uit te voeren (kenmerkend voor de Cubaanse Salsa).

De dansstijl is ontstaan uit een mix van Afro-Colombiaanse ritmes, Twist, Tap, Boogaloo, Rock ’n Roll, Mambo, Swing, Pachanga en Foxtrot.

Het ritme van Cali is sneller dan dat van Cuba, waardoor dansers sneller bewegen. Als je de techniek eenmaal doorhebt zal het er snel en vooral erg indrukwekkend uitzien. Bekijk hier de video van Stefanny Moreno:

Beheers de basisstappen van de salsa caleña-dansstijl en creeër je eigen feest op de. 💃 Deze workshop omvat individuele stappen voor mannen, vrouwen en koppels om alleen of met iemand uit te voeren.

Dit is je kans een een stukje cultuur direct uit ’the City of Cali’ te leren, waarbij plezier, warmte en ritme samenkomen.