(2e blok)

Ná het eerste blok van 10 lessen begint het tweede (beginners 2) aansluitend. De cursus wordt gestart op het slotniveau van de voorafgaande beginners 1 groep. In beginners 2 gaan we iets dieper in op de technieken van leiden en volgen. Verder zullen er, naast de basisbewegingen en combinaties, steeds meer nieuwe variaties worden behandeld. Ook wordt het tempo nog verder verhoogd. Daarnaast zal de Bachata duidelijk worden uitgelegd en een aanvang worden gemaakt met de Rueda. Hiernaast beginnen we ook te letten op styling (m/v). Het slotniveau van beginners 2 is afhankelijk van de snelheid van de groep.

Variaties (minimaal) in Beginners 2 (ter indicatie).

[table id=4 /]

Shines
Jazz box – Suzi Q – Overstap – Cross over – Double cross over – Slide out L/R – Betty boo – Back tap – Front cross – Cha Cha – Cumbia cross – Shimmy -Bovenstaande variaties worden vanaf de eerste les als koppel uitgevoerd. Naast de door de leraar zelfgemaakte (unieke) Esencia- figuren & combinaties wordt de cursist vanaf het begin aangemoedigd om zelf de variaties te combineren.

Tijdens de lessen wordt er ook gewisseld van danspartner. Het wisselen biedt een aantal voordelen: men kan van elkaar leren. De ene trekt de ander omhoog qua niveau. De gezelligheid in de groep wordt hierdoor vergroot omdat mensen meer sociaal contact hebben met elkaar. Wisselen is niet verplicht maar wel zeer aanbevolen. Iedere les eindigt met vrijdansen. Koppels kunnen dan weer met elkaar dansen.
Inschrijven