Het Esencia Brugles-traject:

Tijdens de eerste les maak je kennis met de basisbewegingen en fundamentele variaties via twee Bruglessen. Jouw eerste Brugles is gratis.

Bewegingen en variaties Brugles 1:

In de eerste les heb je in elk geval kennis gemaakt met de 3 basis passen in de Bachata en tips om aan de slag te gaan met de heupbewegingen.

In de tweede les leer je:

Wanneer:

Kosten:

Hoe werkt het:

Om de week start er een nieuwe cyclus van twee Bruglessen voor absolute beginners. Van deze serie lessen mag je de eerste en/of de tweede les net zo vaak herhalen als je wil. Dit is handig voor mensen die wat meer tijd nodig hebben om te wennen aan de bewegingen en variaties. Hiermee bepaal je je eigen leertempo, wat cruciaal is voor het opbouwen van zelfvertrouwen en dus ook plezier.

Hoe beter je je bewust bent van je lichaam, hoe sneller je de elementaire bewegingen en variaties van de Bachata zult kunnen oppakken. En dan pas zul je nieuwe, meer ingewikkelde ‘moves’ en figuren goed kunnen aanleren. Bij Esencia leren we je bewust te worden van de nuances tijdens het dansen, zodat je echt snapt wat je moet doen.

Je gaat dus echt begrijpen hoe je moet dansen en vanaf het begin leren we je genieten van het dansen op de muziek en van je danspartner zodat jullie beiden een fijne danservaring hebben 🎉🙂

Je bent klaar voor het Bachata del Alma programma als je snapt hoe je met de basis op de Bachata muziek moet dansen. In deze Bruglessen leer je de basisvaardigheden verder beheersen, zodat je uiteindelijk klaar bent voor het Bachata del Alma programma.

Oefenen:

Van maandag tot en met donderdag van 18:30u tot 22:30u mag je gratis komen oefenen in onze oefenzalen. Maar er is natuurlijk ook niets mis met je eigen dansvloer in de woonkamer of keuken. 😉 Zelfs 10 minuutjes per dag oefenen maakt alle verschil van de wereld uit!

Bailes de Fiesta en Dulce Vida parties: Een goede mogelijkheid om je geleerde moves en variaties te oefenen en toe te passen, is tijdens een van Esencia’s oefendansfeesten (Bailes de Fiesta). Deze vinden momenteel elke zondagmiddag plaats en binnenkort ook op vrijdagavonden. Ook pakt Esencia een paar keer per jaar groots uit met een Dulce Vida Party, inclusief workshops, buffet, acts en een top salsa band!

Het is super leuk om tijdens de lessen allerlei variaties en technieken aan te leren, maar het is nog veel leuker om deze technieken in de vorm van vrijdansen te gaan toepassen op een feest (social dancing). Op een feest ga je vrijdansen, maar in een andere setting dan tijdens de lessen. Door de sfeerverlichting, de bar (lekker een drankje erbij), de dj die geleidelijk aan de gezelligheid opbouwt, de gezellige drukte van meer dansers om je heen, de feestkleding en de lekkere hapjes, ga je automatisch switchen van oefenmodus naar sociale dansmodus.

Ons streven is om jou zo snel mogelijk zover te krijgen dat je met zelfvertrouwen en veel plezier onze feesten gaat bezoeken. Natuurlijk worden er in het hele land ook andere salsafeesten gegeven. Wij van Esencia zijn er trots op dat we de zonnigste, gemoedelijkste en leukste Caribische Latin-feesten geven 😉😄❤

Na twee weken les, intensief oefenen en misschien zelfs een Baile de Fiesta, ben je in principe klaar om in te stromen bij een van de Bachata del Alma Specials.

Via onderstaande link tref je alle informatie het nieuwe Bachata del Alma programma.

www.esencia.nl/bachata-del-alma