Eldred en Arnonda Salsa dansschool Esencia HilversumDe CBF (crossbody fusion) lessen zijn onder leiding van “Eldred”, een zeer gedreven leraar. Op een zeer geduldig en professionele manier weet hij zelfs de meest stijven onder ons de zwoele heupbewegingen bij te brengen.

Van huis uit heeft Eldred (geboren in Curaçao) de liefde voor de muziek en dans meegekregen. Voor studie (elektronica) is hij in 1986 naar Nederland gekomen. Hier ontmoette hij “Ramond Mac-intosh”, één van de pioniers van de salsa in Nederland. Ramond geeft zelf les in Haarlem en had destijds de leiding over de bekende salsagroep genaamd “Distinto”. De groep gaf dansshows overal in het land.

Al gauw merkte Ramond de danstalenten van Eldred op en haalde hem bij de groep. Als lid van de dansgroep heeft Eldred jarenlang zijn danstechnieken verder kunnen ontwikkelen. Door de vele optredens heeft hij ook kunnen leren omgaan met publiek.

Zijn didactische vaardigheden heeft hij voor een deel kunnen leren van zijn leermeester Ramond op zijn dansschool in Haarlem. Gaandeweg ontwikkelde Eldred zich steeds meer als een professionele dansleraar. In de zomer van 2001 begon hij samen met zijn vrouw en danspartner Arnonda, officieel met zijn eigen salsaschool genaamd Esencia.

Onze dansschool is gevestigd op de eerste verdieping aan de Korte Noorderweg 29A te Hilversum (vlak bij het centraal station). Hilversum ligt tussen Amsterdam en Utrecht in. De danszaal is een grote ruimte, gezellig ingericht met spiegels, een bar en een echte houten dansvloer. Leren Salsa dansen staat bij veel mensen op het wensenlijstje. De lekkere muziek nodigt uit om te dansen. Zowel de “Salsa” als de “Merengue” geven je een gevoel van vrolijkheid.
De lessen bij “Esencia” staan onder de bezielende leiding van Eldred Steba een zeer gedreven en ervaren leraar. Op een zeer geduldig en professionele manier weet hij zelfs de meest stijven onder ons de zwoele heupbewegingen bij te brengen.

Alle bekende stijlen komen aan bod en worden op een unieke manier gecombineerd: de Cubaanse stijl, de Antilliaanse stijl en ook de momenteel zeer populaire crossbody stijl. Ook andere bekende “dansvormen” zoals de merengue, sonmontuno, de bachata, salsarueda en zelfs ladystyling zijn vast opgenomen in ons programma.
Nieuwsgierig naar de laatste foto’s? Kijk dan snel hier
Lees hier het laatste NIEUWS