Hieronder volgt een korte update:

Onze gezondheid

Wij zijn gelukkig griepvrij nu. Eindelijk. Dat is heel fijn want het heeft erg lang geduurd. Zodra het kan gaan we ons laten testen. Hopelijk was het corona want dan hebben we het maar al gehad.

Waar vallen dansscholen onder

Er is, na de laatste persconferentie van de regering, een discussie gaande binnen de dansschoolwereld over de onduidelijkheid die er bestaat over waar de dansscholen nou onder vallen. Contactberoep of culturele instelling, of horeca of sport? Naar ons idee raken we al deze vlakken een beetje.

Wij zijn momenteel aangesloten bij een platform waar alle dansscholen van Nederland een front proberen te vormen met vragen en voorstellen richting de overheid. Er wordt hard gewerkt aan een basisprotocol speciaal voor dansscholen. Het protocol wordt vandaag ingediend. Wij hopen binnenkort meer te weten te komen.

De zaalhuur

Dankzij jullie donaties en vooruit ingekochte cursussen, feesten en drankbonnen kunnen we op z’n minst 2 maanden vooruit. Iedereen die op deze of op een andere manier hun steun heeft gegeven nogmaals hartelijk bedankt❤️.
Wat betreft de onderhandelingen met de verhuurder, wij hebben momenteel 3 maanden uitstel en de afspraak is dat ze willen wachten op meer duidelijkheid vanuit de overheid. Wij hebben een gesprek met de verhuurder al redelijk goed voorbereid. We hopen dus dat het ons lukt om ze te doen inzien dat ze echt wel water bij de wijn moeten doen. Dat alleen uitstel niet voldoende is. We hebben goede hoop😉

Wanneer mag Esencia weer open?

Zelf verwachten wij op dit moment dat de meest werkbare scenario zal zijn dat we met mondkapjes op en met extra hygiënemaatregelen mogelijk (pas) in september voorzichtig zouden kunnen/mogen herstarten. Hiervoor zou er eerst wel toestemming voor moeten komen vanuit de regering en/of gemeente Hilversum. Hopelijk valt het mee en mogen we nog eerder open. Mondkapjes zijn niet bepaald chic maar het zou kunnen werken want die 1,5 meter afstand werkt, naar ons idee, gewoonweg niet bij salsa. Ja oke, losse steps, shines, online lessen, leuk voor even maar dat is het toch niet helemaal, om het zacht uit te drukken 😉. Alleen paren, zal zeker wel een optie zijn maar meer dan 60 procent van onze leerlingen zijn losse cursisten. Dat betekent dat werken met alleen paren waarschijnlijk niet kostendekkend zal zijn.

Ook wij zouden het liefst morgen al willen herstarten maar helaas moeten we toch nog geduld blijven bewaren.☹️.
Hopelijk toch gauw op de vloer met of zonder mondkapje.

Privélessen

In onze vorige mailbericht (update 2) hebben we het gehad over privélessen als mogelijke oplossing voor het voorkomen van een faillissement van Esencia in het geval dat de lockdown te lang zou gaan duren.

Wij hebben gelukkig iets meer dan 10 gegadigden voor privélessen. Hiermee zullen we inkomsten kunnen genereren om in ieder geval een deel van onze vaste kosten te kunnen betalen. Het uitgangspunt was dat bij privélessen we makkelijk en ruim de 1,5 meter afstand regel kunnen hanteren. Wij hoeven niet eens de deelnemer(s) aan te raken. Om deze reden dachten we dat we veel sneller zouden kunnen openen voor privélessen. We moeten echter helaas langer wachten op toestemming van de overheid. Het mag op dit moment, voorlopig, gewoonweg niet. Toch denken wij nog steeds dat privélessen als eerste kans maken om goedgekeurd te worden in deze tijd van crisis. Hoe meer inschrijvingen we hebben hoe groter de kans dat Esencia het hoofd boven water kan houden.

Aanmelden voor een privéles kan via een privébericht naar 06 24776032 of mail esenciahilversum@gmail.com

Tenslotte:

We (Eric en Eldred) zijn een whatsappgroep gestart genaamd DSDD. Groepsnaam is geïnspireerd door een televisie programma dat vorige maand gestopt is. Het tweede woord is echter Salsa i.p.v. wereld. Het idee is om elke dag een salsa moment te beleven (“keep the spirit alive”). Bedoeling is om zelf geen extra bijdragen te plaatsen. We zijn daarnaast bezig om e.e.a. te koppelen aan onze website zodat iedereen een compleet overzicht en toegang heeft tot de gehele lijst. We onderzoeken of het mogelijk is hier tevens een chatbox te plaatsen zodat interactie comfortabeler is. Wil je ook aansluiten aan deze groep? Maak dan gebruik van onderstaande link.

https://chat.whatsapp.com/CMzcs8G53Ma7vyn53Lgi5Q
Tip: open bij voorkeur de mail via jouw mobiele telefoon om rechtstreeks in de groep te komen. Anders kan het ook via de webversie van whatsapp.